Wat leuk dat je wat meer wilt weten over toneelvereniging D.I.T.O.!
D.I.T.O. is in 1932 opgericht en sindsdien een begrip in Groenlo. De afkorting D.I.T.O. staat voor ‘Door Inspanning Tot Ontspanning’. En dat is precies waar toneelspelen voor staat; we spannen ons met elkaar in voor een fantastische voorstelling en zoeken daarna met elkaar de ontspanning op.

We zijn een actieve toneelvereniging met ruim 30 leden! Hieronder kun je lezen wat wij allemaal doen.

Voorstellingen

Wij hebben uitvoeringen in het najaar en het voorjaar. Ieder jaar spelen we in het voorjaar 3 keer een toneelstuk in meerdere bedrijven in de Mattelier in Groenlo. Daarnaast spelen we in het najaar iedere twee jaar het Sinterklaastoneelstuk. Het andere jaar spelen wij een andere, wat kortere voorstelling, zoals een voorstelling in de bejaardentehuizen of een kindertoneelstuk!

Repetities

Wij repeteren wekelijks in S.C.C. De Mattelier in Groenlo. De vaste repetitieavond is op donderdagavond vanaf 19:30.

Het adres van De Mattelier is: Mattelierstraat 19 in Groenlo.

Sinterklaasvoorstelling

Om de twee jaar treedt D.I.T.O. in de sinterklaasperiode op voor de basisscholen uit de regio met het toneelstuk ‘Paniek op het dak’. De doelgroep is groep 3 en 4.

Zowel de kinderen als de leden van D.I.T.O. zijn iedere keer weer erg enthousiast.

Evenementen en verenigingen

Naast de jaarlijkse eigen voorstellingen, verleent DITO graag haar medewerking aan andere verenigingen en evenementen, zoals:

  • Slag om Grolle;
  • Ontmoetingsdag Scouting;
  • Muziekvereniging Groenlo (MVG).

Dito-Theaterweek

Als aparte activiteit, speciaal gericht op de jeugd, organiseerden enkele leden van D.I.T.O. ieder jaar de DITO-theaterweek in een van de schoolvakanties. In enkele dagen tijd bereiden kinderen onder begeleiding van vrijwilligers een bekende musical voor. Kinderen doen auditie en verzorgen het decor, techniek, grime, dans, toneel en zang. Op de afsluitende dag spelen zij de voorstelling in een vol theater met eem groot publiek! De DITO-theaterweek is al een aantal jaar geleden voor het laatst georganiseerd. Lijkt het je leuk deze organisatie weer op te pakken? Neem contact met ons op!